Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Дозвіл на удари західною зброєю по території РФ: Остін відзначив позитивну динаміку на фронті

Українська армія сповільнила наступ російських загарбників вглиб Харківської області після того, як західні союзники дозволили Україні бити по цілях на території країни-агресора. Сили оборони ефективно використовують зброю партнерів.

Таку заяву зробив глава Пентагона Ллойд Остін, пише Reuters.

"Я бачу уповільнення просування росіян та стабілізацію цієї ділянки фронту", — сказав посадовець.

За словами очільника Пентагона, що ще зовсім недавно були побоювання через можливість суттєвого прориву російської армії.

"Я не думаю, що ми побачимо це у майбутньому", — підкреслив Остін.

Він переконаний, що українські Збройні сили ефективно використовують передану зброю країнами Заходу.

"Українці зробили багато для зміцнення своїх оборонних позицій і добре використовують зброю та боєприпаси, які їм надали. І все це продовжуватиме надходити. Тож, на мій погляд, згодом вони стануть сильнішими", — резюмував Ллойд Остін.

Раніше генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що Україна має право завдавати ударів по російській території з літаків F-16, адже це самооборона, яка не є ескалацією. Наразі союзники працюють над тренуваннями українського технічного персоналу та пілотів американських винищувачів.

Нагадаємо, 12 червня Столтенберг заявив, що під час саміту НАТО у Вашингтоні, який пройде 9-11 липня, лідери країн Альянсу обговорюватимуть допомогу Україні. Ключовою темою стане координація постачань озброєння для Сил оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2024 19:23