Тріумф збірної Іспанії. Джерело: УЄФА

Драма в Штутгарті: Іспанія вибила Німеччину з Євро-2024 (відео)

Збірна Іспанії з футболу стала першим півфіналістом чемпіонату Європи. У чвертьфінальному матчі в Штутгарті іспанці здолали в овертаймі господаря турніру Німеччину — 2:1.

Іспанія та Німеччина підходили до очного поєдинку у статусі найкращих команд Євро-2024. Тому цей матч експерти назвали попереднім фіналом турніру.

Перший тайм закінчився без голів. На старті другого тайму Іспанія вийшла вперед. Відзначився голом півзахисник Дані Ольмо, який пробив у дотик після передачі з флангу від 16-річного Ламіна Ямала.

Німеччина змогла перевести гру в овертайм наприкінці матчу. Після подачі Йозуа Кімміх скинув м'яча на Флоріана Вірца, який у дотик пробив, — 1:1.

Наприкінці другого екстратайму Іспанія вирвала перемогу. Дані Ольмо виконав подачу, яку замкнув півзахисник Мікель Меріно, — 2:1.

У півфіналі Іспанія зіграє проти переможця протистояння Франція — Португалія. Іспанці вдруге поспіль пройшла до півфіналу на Євро. На попередньому чемпіонаті Європи 2021 року саме на цій стадії Іспанія припинила виступи на турнірі.

Цей матч став останнім для знаменитого півзахисника збірної Німеччини Тоні Крооса — перед стартом турніру він оголосив, що завершить футбольну кар'єру.

Нагадаємо, що після невтішного результату збірної України на чемпіонаті Європи президент Української асоціації футболу Андрій Шевченко дав оцінку виступу нашої збірної. Він звернув увагу на соціальну місію, яку мала команда перед стартом, і як її вдалося виконати під час турніру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 05.07.2024 22:10