Пожежа на одно з об'єктів у Росії. Джерело: соцмережі

Дрони атакували об’єкти в різних регіонах Росії: де сьогодні "розквітала бавовна" (фото, відео)

Уночі та вранці вівторка, 9 липня, в різних регіонах Росії зафіксували нальоти безпілотників. Зокрема, в Калачі-на-Дону (Волгоградська область) через це сталася пожежа на нафтовому об'єкті. У Ростовській області теж виникли пожежі. Атак зазнали й об’єкти в Бєлгородській області.

Про це повідомили місцеві пабліки та губернатор Ростовської області Василь Голубєв.

Повітряна атака із застосуванням БпЛА у Волгоградській області сталася близько четвертої години ранку, а вже після п'ятої — стало відомо про пожежі у місті Калач-на-Дону.

"У Волгоградській області вранці 9 липня спалахнула нафтобаза в Калачі-на-Дону. Очевидці повідомляють, що пожежі передувала серія вибухів", — зазначили "V1 / Новости Волгограда".

Російські пропагандистські ресурси розповіли, що під удар дронів начебто потрапили цистерна з пальним і хлібозавод, та публікують кадри із наслідками "прильотів".

"ЗСУ атакували місто Калач-на-Дону у Волгоградській області. Попередньо метою ворожих безпілотників стала місцева нафтобаза", — йдеться в публікації Telegram-каналу SHOT.

Місцеві мешканці начебто нарахували близько 10 вибухів.

"Після цього розпочалася пожежа в районі нафтобази, чорний стовп диму зараз видно з різних районів міста. Офіційної інформації та даних про постраждалих наразі не було", — додали російські медійники.

Інші джерела стверджують, що Калач-на-Дону атакували щонайменше 5 дронів, і що вони начебто "летіли один за одним".

"Наразі на місцях прильоту в районі нафтопереробного заводу та на території хлібозаводу дві пожежі. Їх гасять", — йдеться в публікації.

Натомість у Ростовській області, як зазначив губернатор Василь Голубєв, атака дронами розпочалася близько 02:00. Сили ППО нібито знищили декілька десятків цілей у різних районах регіону.

"Внаслідок повітряної атаки в Родіонова-Несветайському районі сталося загоряння двох трансформаторів на електропідстанції. На місце виїхав пожежний розрахунок. У Ростові-на-Дону на місці падіння залишків БпЛА сталося загоряння сухої рослинності, пожежу оперативно ліквідовано", — зазначив Голубєв.

Цієї ночі також атаки безпілотників зазнали Бєлгород та Шебекінський міський округ. У частині Шебекіно зникла електроенергія.

Нагадаємо, що в травні в Дзержинському районі Волгограда Російської Федерації сталася велика пожежа. Полум'я охопило військову частину №44885.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.07.2024 07:40