Фото: СБУ

Дружина Медведчука відкрила у Росії кіностудію: її директором призначено одіозного продюсера

Оксана Марченко, яка є дружиною лідера забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука, стала власницею кіностудії в Російській Федерації. Директором компанії став лінійний продюсер талант-шоу "Україна має талант".

Про це йдеться у матеріалі "Схем", пише "Радіо Свобода".

Згідно з розслідуванням, компанію "Вервица Фильм" було зареєстровано восени 2023 року. Її напрямком діяльності стало виробництво кінофільмів, відеофільмів і телевізійних програм. Вже в лютому 2024 року компанія зареєструвала домен vervica-film.ru, який є наразі неактивним.

Хто є засновником кіностудії

Журналісти з'ясували, що засновниками компанії є російське АО "Ренессанс" (99,99%) та громадянин Росії Басманов Олексій Сергійович (0,01%). Віктор Медведчук вказував у своїй декларації, що бенефіціарною власницею АО "Ренессанс" є його дружина Оксана Марченко. Варто зазначити, що компанія "Ренессанс" досі фігурує серед засновників інших структур подружжя у РФ, зокрема у нафтовидобувній компанії "НЗНП Трейд", що освоює Гавриківське родовище у Ханти-Мансійському автономному окрузі.

Олексій Басманов — народився в Росії, працював в Україні разом з Оксаною Марченко у талант-шоу "Україна має талант", був лінійним продюсером шоу.

"Схемам" не вдалося отримати коментарі Олексія Басманова та Оксани Марченко. Водночас колишні колеги Басманова розповіли, що він долучався до виробництва фільмів із циклу "Паломниця" Оксани Марченко, і ця робота йому дуже подобалася.

Оксана Марченко виїхала з України перед повномасштабним вторгненням — 18 лютого 2022 року. У лютому 2023 року в СБУ заявили про повідомлення Марченко підозри за статтею "фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території" (ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, наприкінці червня прокуратура ініціювала передачу в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА) майна дружини Віктора Медведчука — Оксани Марченко. Вартість майна оцінюється понад 303 мільйони гривень.

На початку червня Служба безпеки України арештувала нові активи дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко на майже 740 мільйонів гривень. Накладено арешт на акції в семи підприємствах припортової інфраструктури на Одещині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 08.03.2024 19:56