Фото: росЗМІ

"Дуже символічно": у Зеленського відреагували на обіцянку Німеччини заарештувати Путіна

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що обіцянка Німеччини арештувати російського диктатора Володимира Путіна, як тільки він ступить на німецьку землю, дуже символічна.

Про це він написав у Twitter.

За словами радника, таке рішення Мін'юсту Німеччини є дуже важливим для України.

"Бездоганно. Міжнародний ордер слід виконувати. І дуже символічно, що саме Німеччина першою жорстко розставила акценти: у разі появи "підозрюваного Путіна В.В." у їхній юрисдикції він буде негайно заарештований. За організацію масового викрадення та брутального насильства над українськими дітьми", — зазначив він.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Тепер можливість перебувати в інших країнах світу для російського диктатора Володимира Путіна стала проблемною. Однак у Міністерстві зовнішніх справ Росії заявили, що такі документи не мають жодного значення.

19 березня влада Німеччини заявила, що арештує президента Росії Володимира Путіна у випадку його візиту на територію країни. Для цього Міжнародний кримінальний суд повинен надіслати вимогу на виконання свого рішення

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2023 15:53