Фото: росЗМІ

Німеччина пояснила, чи арештує Путіна після рішення Міжнародного кримінального суду

Німеччина арештує президента Росії Володимира Путіна у випадку його візиту на територію країни. Для цього Міжнародний кримінальний суд повинен надіслати вимогу на виконання свого рішення.

Таку заяву глава Міністерства юстиції Німеччини Марко Бушманн повідомив газеті Bild am Sonntag

Якщо Міжнародний кримінальний суд у Гаазі вимагатиме виконання свого рішення щодо арешту Володимира Путіна, то у разі візиту російського президента на німецьку територію його затримають.

Після цього передадуть його у МКС.

"Я розраховую, що суд негайно звернеться в Інтерпол, а також до держав-учасниць і вимагатиме від них виконання рішення", — сказав Бушманн.

Загалом президента Росії можуть арештувати у державах, які є учасницями Римського статуту - їх 123.

Що відомо про рішення суду в Гаазі

Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордери на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженого президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Раніше очільник Офісу генпрокурора України Андрій Костін заявив, що російський президент Володимир Путін має офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Тепер Путіна мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

Також повідомлялось, що можливість перебувати в інших країнах світу для російського диктатора Володимира Путіна стала проблемною. Це сталось після рішення суду Гааги, який видав ордер на арешт лідера РФ.

Відзначимо, що у Міністерстві зовнішніх справ Росії відреагували на видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт президента РФ Володимира Путіна. Для країни-агресора такі документи не мають жодного значення.

Нагадаємо, президент Зеленський відреагував на історичне рішення щодо Путіна. Відповідальність російського диктатора Володимира Путіна розпочнеться з видачею ордера на його арешт.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Світ, 19.03.2023 11:48