Фото: ілюстративне. Джерело: соцмережі

"Дуже важливий успіх": у ЦПД пояснили, як знищення складу в Торопці вплине на фронт

Під час удару по російському стратегічному складу у Торопці Тверської області 18 вересня було знищено запас боєприпасів окупантів на два-чотири місяці війни. Це знизить інтенсивність використання озброєнь.

Як повідомив керівник Центру протидії дезінформації Андрій Коваленко, стратегічні склади існують для накопичення ресурсів на тривалу війну.

За його словами, знищення такого складу не означає, що війна припиниться зараз, але це позбавляє російську воєнну логістику можливостей продовжити її довше. Він наголосив, що місцями знизиться інтенсивність використання озброєнь.

"Дуже важливий успіх", — додає Коваленко.

Він зауважує, що нещодавні удари по стратегічних артилерійських резервах Росії є новим етапом війни. Так, раніше подібні удари завдавалися переважно по складах боєприпасів тактичного рівня. Коваленко додає, що це мало безпосередній вплив на бойові дії на лінії фронту.

"Атаки на стратегічні резерви мають значно глибші наслідки, оскільки це знищує запаси, що розраховані на довгострокову війну", — наголосив посадовець.

Коваленко вказує, що такі удари впливають на здатність Москви вести інтенсивні бойові дії й матимуть накопичувальний ефект. Ця тактика демонструє зміну підходу до війни, адже українські сили прагнуть позбавити окупантів можливості вести тривалу війну, коли завдають ударів по найважливіших об'єктах військової інфраструктури держави-агресора. 

Нагадаємо, раніше безпілотники вдарили по російському складі боєприпасів у Тихорецькому районі Краснодарського краю. Там спалахнули пожежі та тривала детонація снарядів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.09.2024 05:30