Затримання посадовців. Джерело ДБР

Два посадовці за гроші допомагали військовослужбовцям з демобілізацією за станом здоров’я: їх спіймали "на гарячому"

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування щодо начальника відділу Служби судової охорони та завідувача одного з відділень Головного військового клінічного госпіталю. Вони за гроші пропонували військовослужбовцям звільнення від проходження служби начебто за станом здоров’я.

Про це повідомила прес-служба ДБР. Обвинувальний акт скеровано до суду.

"Працівник судової охорони товаришував з лікарем військового госпіталю та вирішив заробити на цьому знайомстві. Він знаходив військовослужбовців, які не хотіли служити далі та пропонував їм за сім тисяч доларів допомогти з демобілізацією", — йдеться в повідомленні.

У ДБР додали, що для цього військовий мав пройти лікування у госпіталі через фіктивну проблему зі здоров’ям "під наглядом" завідувача відділення. Потім на підставі підробленої виписки пройти військово-лікарську комісію, яка би звільнила його зі служби за станом здоров’я.

Державно бюро розслідувань затримало працівника судової охорони під час отримання коштів від одного з "клієнтів". Повністю задокументовано штучну госпіталізацію одного військового до лікарні з нібито "хворобою серця".

"Завідувач одного з відділень Головного військового клінічного госпіталю обвинувачується в отриманні неправомірної вигоди у значному розмірі, а працівник судової охорони — у пособництві. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років", — підсумували в ДБР.

Нагадаємо, нещодавно працівники Державного бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України викрили посадовців однієї з військових частин Київщини. Вони заробляли мільйони на оборудках з харчами для їх особового складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 11:26