Фото ілюстративне зі соцмереж

Два позашляховики й чотири квартири: у одного з керівників Держекоінспекції знайшли необґрунтовані активи на 19 млн грн

Співробітники Державного бюро розслідувань виявили у начальника Державної екологічної інспекції Карпатського округу необґрунтовані активи на понад 19 мільйонів гривень та ініціювали моніторинг способу життя чиновника Національним агентством з питань запобігання корупції.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, перевірки НАЗК підтвердили наявність у чиновника необґрунтованих фінансових активів.

Наразі співробітники Бюро проводять досудове розслідування у межах кримінального провадження за фактом незаконного збагачення чиновника (ч. 1 ст. 368-5 КК України).

"Працівники ДБР провели обшуки за місцем реєстрації та проживання посадовця та членів його сім’ї, а також обшуки у приміщеннях і автомобілях, які можуть бути незаконно набутими активами", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що також були вилучені документи та зафіксовані відомості, які могли бути використані у ході проведення моніторингу способу життя посадовця. Так, співробітники НАЗК підтвердили, що впродовж 2020–2023 років він та члени його сім’ї й пов’язані з ними фізичні особи за його дорученням набули необґрунтованих активів на загальну суму 19 мільйонів 313 тисяч гривень.

Водночас серед цих незаконних активів є:

  • два авто преміум-класу. Одне — 2023 року випуску, вартістю 9,4 мільйона гривень, інше — 2021 року випуску, вартістю 2,6 мільйона гривень;
  • чотири квартири в Івано-Франківську сукупною вартістю понад чотири мільйони гривень;
  • нежитлове приміщення в Івано-Франківську вартістю три мільйони гривень.

Нагадаємо, раніше у ДБР повідомляли, що завдяки розслідуванням Бюро протягом січня-липня 2024 року в управління до Національного агентства з виявлення активів передано активи на понад 7 мільярдів 772 мільйонів гривень. Дохід, отриманий від управління цими активами, вже перевищує 1 мільярд 12 мільйонів гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.08.2024 11:22