Фото: "Вікіпедія"

Майно матері Дубінського у Барселоні: ДБР перевіряє версію російського сліду

Державне бюро розслідувань вивчає обставини придбання родиною народного депутата Олександра Дубінського нерухомості в Іспанії. Наразі не виключається і версії російського сліду.

Про це повідомила прес-служба ДБР у відповіді на запит видання LIGA.net.

Так, у бюро розповіли, що на даний час триває перевірка того, як Дубінський та члени його родини змогли придбати нерухомість за кордоном, у тому числі й в іспанському місті Барселона. Зокрема, слідчі перевіряють джерела отримання коштів для придбання майна. Серед можливих версій — фінансування громадянами Росії.

У відомстві додали, що з метою підтвердження інформації щодо надходження фінансів Дубінському із країни-агресорки, працівники ДБР проводять всі необхідні слідчі дії, у тому числі — в межах міжнародного співробітництва. Розслідування здійснюється в окремому кримінальному провадженні за фактом можливого "відмивання" майна, одержаного злочинним шляхом, а також ухилення від сплати податків Дубінським. 

Що відомо про придбання нерухомістю в Іспанії Дубінським

Голова громадської ініціативи "Голка" Ірина Федорів із посиланням на джерела в спецслужбах заявила, що пенсіонерка Алла Березовська, яка є матір’ю підозрюваного в державній зраді нардепа Олександра Дубінського, придбала квартиру в Барселоні 28 лютого 2022 року — через чотири дні після початку повномасштабного вторгнення. Вартість квартири — 288 000 євро.

Як запевнила посадовиця, Деккерт придбала квартиру через декілька тижнів після того, як проти Дубінського ввели персональні санкції у США — 2021 року. І це підтверджується інформацією з реєстрів.

Перед придбанням нерухомості родина Дубінського отримала на банківські рахунки значну суму коштів від громадянок Росії Ксенії Юріївни Шишкової (Кац) 1988 року народження та її матері — Олени Борисівни Кац. Це також повідомили "Голці" джерела в спецслужбах і уточнили, що кошти надійшли низкою переказів: 212 139 євро (ця сума надійшла декількома переказами на початку 2022 року) та 73 000 євро.

До того ж "Голці" вдалося з'ясувати ще низку важливих фактів. Дубінський після 2014 року їздив у Росію — в Москву та Пітер. Щонайменше двічі. 2018 року він відвідував Москву, а перед парламентськими виборами — Пітер. З Пітера до Києва він повернувся 14 жовтня 2019 року через Барселону — за декілька тижнів до дня голосування. Про те, що Дубінський заїздив до Пітера, свідчать транзакції його картки 11 та 12 жовтня 2019 року. Аналогічно транзакція у Москві простежується роком раніше.

Нагадаємо, що в березні Печерський районний суд Києва визнав чинного народного депутата України Олександра Дубінського винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

Зазначимо, що це не єдина підозра, яка була оголошена Дубінському. Так, минулого року СБУ та ДБР зібрали докази держзради Дубінського, який під позивним "Буратіно" здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь Росії. Організація розхитувала суспільно-політичну ситуацію в Україні та дискредитувала державу у світі. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.07.2024 12:30