Фото: ДПСУ

Дві доби без їжі: прикордонники врятували двох ухилянтів, які тікали горами до Румунії (відео)

Прикордонники врятували двох ухилянтів, які дві доби пробули у горах без їжі та води. Чоловіки планували незаконно потрапити до Румунії.

Про це повідомив прес-центр Державної прикордонної служби України.

"Прикордонники врятували "підкорювачів вершин", — йдеться у повідомленні.

Так, двоє чоловіків планували горами Закарпаття незаконно дістатися Румунії. Вони завчасно спланували маршрут за онлайн-картами.

"Спорядження для свого походу, як і одягу з їжею, ухилянти не мали. Тяжкий шлях долали протягом двох діб. За 1,5 км виснажених "мандрівників" зупинив прикордонний наряд", — зазначають у ДПСУ.

Порушників притягнуто до адмінвідповідальності. Справу скеровано до суду.

Раніше речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що найчастіше ухилянти намагаються втекти за кордон через "зелену" ділянку або через пункти пропуску з підробними документами. Прикордонники кожного дня фіксують незаконні спроби такого перетину

Також повідомлялось, що до втечі 2 248 чоловіків призовного віку, які виїхали за дозволами від Львівської обласної військової адміністрації та не повернулися, причетні сотні громадських організацій і благодійних фондів.

Нагадаємо, 11 березня працівники Державної прикордонної служби затримали двох порушників, які намагалися у незаконний спосіб перетнути кордон з Молдовою. Для реалізації своїх задумів ухилянти використали телескопічну драбину.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 12.03.2024 17:31