Фото: Державна прикордонна служба України

Намагалися втекти до Молдови за допомогою драбини: прикордонники затримали двох ухилянтів (фото)

Працівники Державної прикордонної служби затримали двох порушників, які намагалися у незаконний спосіб перетнути кордон з Молдовою. Для реалізації своїх задумів ухилянти використали телескопічну драбину.

Про це у Facebook повідомила Державна прикордонна служба України.

Прикордонники зазначили, що двоє порушників з драбиною в руках намагалися подолати протитранспортний рів.

"Чоловіки спланували маршрут до придністровського регіону Молдови та екіпірувалися телескопічною драбиною. Наче на змаганнях, вони долали перешкоди бездоріжжям, але на крайньому етапі — подоланні рову, були "дискваліфіковані" прикордонниками", — йдеться у повідомленні прикордонників.

У ДПСУ також зазначили, що на чоловіків складено адмінпротоколи, а справи скеровано до суду.

Ухилянти за допомогою драбини намагалися втекти до Молдови

Фото: ДПСУ

Варто зазначити, що 10 березня порушник у латексній масці, плащі-мантії та гідрокостюмі намагався перетнути кордон з Україною. Чоловік "перевтілився" у міфічного персонажа, щоб непомітно пробратися до Молдови.

Раніше речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що найчастіше ухилянти намагаються втекти за кордон через "зелену" ділянку або через пункти пропуску з підробними документами. Прикордонники кожного дня фіксують незаконні спроби такого перетину

Також повідомлялось, що до втечі 2 248 чоловіків призовного віку, які виїхали за дозволами від Львівської обласної військової адміністрації та не повернулися, причетні сотні громадських організацій і благодійних фондів.

Нагадаємо, що в грудні начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін видав дозволи на виїзд за кордон через систему "Шлях" для десяти представників волонтерських організацій "Єдина Україна" й "Аджалик". Однак ті не повернулися в Україну. Прокудін звернувся до правоохоронних органів з проханням перевірити факт незаконного перетину державного кордону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.03.2024 19:39