Громов і Панов у пропагандистському ролику. Скріншот із відео

Двох російських акторів внесли до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці України

Національна рада 25 квітня вирішила включити до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці російських акторів — Максима Громова й Олександра Панова. Рішення регулятора базуються на проведеному моніторингу й аналізі контенту онлайн-медіа, платформ і соціальних мереж.

Про це повідомила прес-служба Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

"Максим Станіславович Громов (1998 року народження) й Олександр Альбертович Панов (1993 року народження) знялися у пропагандистському антиукраїнському відеоролику, що активно поширювався на платформах спільного доступу до відео YouTube, Х, TikTok, Telegram. Він націлений на зрив мобілізаційних заходів в Україні та розпалення ненависті та ворожнечі між громадянами нашої країни", — йдеться в повідомленні.

У Нацраді додали, що цей ролик є продуктом спеціальної інформаційно-психологічної операції Росії, яка спрямована проти національної безпеки й оборони України, територіальної цілісності, суверенітету та громадського порядку України.

"Зважаючи на це, будь-яка публічна діяльність зазначених акторів, у тому числі використання творів (фільмів, передач, музичних творів тощо), фонограм, відеограм, створених за їх участі, може створити потенційну, актуальну загрозу національній безпеці, територіальній цілісності, а також громадському порядку в Україні. А тому Національна рада ухвалила включити Максима Громова й Олександра Панова до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці", — додали в повідомленні.

Медіарегулятор також звернеться до Міністерства культури й інформаційної політики України, яке веде цей перелік, щодо внесення акторів до нього.

Інфографіка: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення

Інфографіка: Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення

Нагадаємо, що в грудні минулого року російського співака-пропагандиста Ярослава Дронова (Shaman) внесли до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Він їздить виступати перед російськими військовими на тимчасово окуповані території України та навіть зняв там відео на одну зі своїх пропагандистських пісень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.04.2024 12:19