Російський співак-пропагандист Shaman. Джерело: росЗМІ

Російський співак Shaman потрапив до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України

Російського співака-пропагандиста Ярослава Дронова (Shaman) внесли до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Він їздить виступати перед російськими військовими на тимчасово окуповані території України та навіть зняв там відео на одну зі своїх пропагандистських пісень.

Про це повідомило Міністерство культури й інформаційної політики України у відповідь на запит "Інтерфакс-Україна". Крім Дронова, 2023 року Мінкульт додав у список ще одного росіянина — російського актора Олексія Кравченка, відомого за фільмами "9 рота", "Солнцепьок", "Наш спецназ", серіалами "Бригада", "Спецназ" тощо.

Через зйомки у пропагандистському фільмі про війну на Донбасі "Солнцепьок" Кравченка вносили у список ще в жовтні 2021 року. Однак уже в листопаді того ж року його виключили зі списку нібито на підставі звернення СБУ.

Також у Мінкульті поінформували, що протягом 2023 року жодну особу з цього переліку не виключали. Тож зараз у ньому перебуває 213 осіб.

Список осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України, складає Міністерство культури на підставі звернень СБУ, РНБО чи Нацради з питань телебачення та радіо, розпочинаючи з 2015 року. Перебування особи в цьому списку означає введення в дію проти неї певних обмежень. Наприклад діячам кіногалузі Держкіно відмовляє у видачі державного посвідчення або припиняє дію посвідчення на показ фільмів, учасником якого є особа з переліку.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що в Москві заарештували актора серіалу "Слово пацана. Кров на асфальті" Сергія Базанова за звинуваченням у вбивстві підприємця.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.12.2023 20:09