Фото: ДБР

Екс-директора лісгоспу на Волині підозрюють у привласненні 4 млн грн: яку хитру схему він вигадав

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому директору держпідприємства "Спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство "Камінь-Каширськагроліс" у розкраданні державних коштів. У разі доведення вини йому загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Про це повідомили в прес-службі Державного бюро розслідувань.

Встановлено, що упродовж декількох років фігурант за попередньою змовою з головним бухгалтером держпідприємства перерахував понад чотири мільйони гривень фізичним особам підприємцям. Гроші надійшли нібито за надані послуги з ремонту транспортних засобів, автоперевезення, ремонту приміщень, вивозу сміття, навантаження лісопродукції тощо. Насправді жодних робіт комерсанти не виконували, навіть не було укладено договорів про надання послуг.

Відзначимо, зараз фігурант очолює Південний регіональний офіс державного підприємства "Ліси України". 

"Посадовцю повідомлено про підозру у розтраті чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб. Стаття передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна", — повідомили в ДБР.

Нагадаємо, двоє директорів державних лісових господарств на Львівщині незаконно видали лісорубні квитки для роботи на територіях, які входять до природно-заповідного фонду Національного природного парку Бойківщина. Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру обом керівникам.

Раніше правоохоронці оголосили про підозру колишнім головному лісничому та начальнику лісогосподарської дільниці "Іршавського лісового господарства". У 2020-2021 роках там відбулися масові незаконні руби дерев різних порід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.06.2023 15:49