Фото: "Суспільне"

Екс-військкома Борисова судитимуть за підробку документів: скільки років тюрми йому "світить"

Державне бюро розслідувань завершило розслідування кримінального провадження щодо колишнього начальника Одеського обласного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова про підробку документів. Обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

Що відомо про справу

Правоохоронці встановили, що колишній посадовець виїздив за межі України у 2022-2023 роках. Так, на початку грудня 2022 року фігурант виписався з військового шпиталю, але понад два тижні не з’являвся на військову службу без поважних причин. 

У ході розслідування було встановлено що він підробив медичний документ для виїзду за межі України та поїхав відпочивати на Сейшельські Острови і до Іспанії.

"Користуючись своїми тісними робочими та позаробочими зв’язками, ввівши в оману лікуючого лікаря, колишній начальник Одеського обласного ТЦК та СП потрапив у список військовослужбовців, які отримали поранення внаслідок російської агресії та мають право на лікування за кордоном, після чого, внаслідок службової недбалості посадової особи Держприкордонслужби, самовільно виїхав за межі України та відправився на відпочинок", — йдеться у повідомленні.

Яке покарання загрожує екс-військкому

Як зауважили у ДБР, Борисов обвинувачується одразу за трьома статтями:

  • ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа);
  • ч. 5 ст. 407 (нез’явлення вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем (крім строкової служби), вчинене в умовах воєнного стану);
  •  ч. 4 ст. 409 КК України (ухилення військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом іншого обману, вчинене в умовах воєнного стану).

Відтак, йому загрожує до 10 років тюремного ув'язнення. 

Як відомо, 29 травня 2024 року Державне бюро розслідувань скерувало до суду обвинувальний акт за першим фактом незаконного збагачення.

Борисова вперше затримали ще торік. Це сталося після того, як журналісти знайшли у його родини дороге майно. Зокрема, на його матір-пенсіонерку оформлено віллу вартістю близько чотирьох мільйонів євро. Колишньому військкому оголошували підозру у зловживанні службовим становищем в умовах воєнного часу, за що йому загрожує 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, наприкінці травня стало відомо, що колишньому начальнику Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгену Борисову обрали запобіжний захід у вигляді арешту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.10.2024 14:18