Фото: "Укроборонпром" / ілюстративне

Еквадор не відправлятиме військову техніку в Україну: названо причину

Міністр закордонних справ Габріела Соммерфельд заявила 19 лютого, що Еквадор не відправлятиме військову техніку до України чи до будь-якої країни, яка є частиною міжнародного збройного конфлікту.

Про це повідомляє Eluniverso.

Зоммерфельд зробила цю заяву під час свого виступу перед Комісією Національних зборів з прозорості, участі громадян та соціального контролю під головуванням депутата Патрісіо Чавеса.

"Президент Республіки Еквадор дав чітку вказівку, що країна не буде відправляти будь-які військові матеріали до країни, залученої до міжнародного збройного конфлікту. Еквадор є частиною Ради Безпеки ООН, і як її член ми сприяємо вирішенню конфліктів, завжди дотримуючись міжнародного права, та мирного вирішення цих суперечностей", — сказала Соммерфельд.

Роз'яснюючи масштаби та можливі наслідки ратифікації угоди між урядами Еквадору та США перед законодавчим столом, Соммерфельд зазначила, що обидві країни поділяють завдання боротьби з транснаціональною організованою злочинністю, а Сполучені Штати є її партнером.

Соммерфельд зазначила, що діяльність військовослужбовців США в Еквадорі має тимчасовий або короткочасний характер щодо навчання та постачання збройних сил Еквадору, а також уточнив, що Конституційний суд Еквадору своїм висновком у справі від 11 січня 2024 року ухвалив, що угода про співпрацю зі США не вимагає схвалення Національної асамблеї, саме тому Угода була ратифікована президентом Даніелем Нобоа виконавчим указом 15 лютого 2024 року.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки можуть отримати військову техніку від Еквадору, яку згодом Вашингтон відправить в Україну. У Росії агресивно відреагували на це рішення.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 8 лютого провів розмову з главою Міністерства закордонних справ Еквадору Габріелою Соммерфельд. Він закликав Еквадор приєднатися до української Формули миру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.02.2024 09:29