Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

"Електрики і води не буде протягом трьох тижнів": українців попередили про фейкові повідомлення

Громадяни України почали отримувати фейкові повідомлення буцімто від Державної служби надзвичайних ситуацій. Російські пропагандисти "попереджають" мешканців Сумської області про серйозні перебої з електроенергією та водопостачанням. 

Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації.

Відомо, що у повідомленнях українців залякують відсутністю електрики та води у Сумській області протягом трьох тижнів. У фейкових листах мешканців регіону також закликають придбати все необхідне "для життя в екстрених умовах".

"Українцям у месенджери почали приходити повідомлення нібито від імені ДСНС України про начебто серйозні перебої з електроенергією та водопостачанням у Сумській області через російські авіаудари з акцентом на те, що електрики і води не буде протягом трьох тижнів", — попередили в ЦПД.

Такі повідомлення є фейковими, а ДСНС не займалася такою розсилкою. Крім того, акаунти, з яких надсилаються ці тексти, видаляються через декілька годин, що вказує на організовану дезінформаційну кампанію.

Російські пропагандисти поширюються такі фейки для того, щоб створити паніку серед населення, викликати недовіру до офіційних джерел та дезорієнтувати українців у період війни.

"Довіряйте лише перевіреним офіційним джерелам інформації та ігноруйте непідтверджені повідомлення з неперевірених акаунтів", — наголосили в Центрі протидії дезінформації.

Фейкові повідомлення про перебої з енергетикою та водопостачанням у Сумській області

Фейкові повідомлення про перебої з енергетикою та водопостачанням у Сумській області. Джерело: Центр протидії дезінформації

Нагадаємо, раніше російські пропагандисти запускали хвилю фейкової інформації щодо подій у Курській області РФ. Зокрема, йшлося про начебто масові вбивства мирного населення українськими військовими та диверсантів на цивільних авто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.09.2024 19:15