Фото: Telegram Дениса Шмигаля

Електронна черга на кордоні: Шмигаль розповів, як вона працюватиме

Електронна черга на українському кордоні діятиме для легкових автомобілів та автобусів. Наразі такою послугою можуть скористатися лише водії вантажівок.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду.

Очільник уряду наголосив, що Кабмін ухвалив нове рішення щодо проекту "Єврокордон", у рамках якого нещодавно вже запустили обов'язкові електронні черги на кордоні для вантажівок.

"Перше рішення стосується нашого пріоритетного проєкту "Єврокордон". Ми будуємо нову логістику й уже запустили електронну чергу для вантажного автомобільного транспорту. Сьогодні затверджуємо постанову, яка розширює дію електронної черги на легкові автомобілі, а також на автобуси, які виконують пасажирські перевезення", — сказав Шмигаль.

За його словами, це дозволить зменшити черги на кордоні та зробити його проходження більш комфортним. Пілотний проект з пропуску автобусів стартує у серпні.

Як працює "єЧерга"

Щоб перетнути кордон за допомогою "єЧерги", необхідно зареєструватися на сайті echerha.gov.ua. Після реєстрації через застосунок користувач отримає повідомлення про свій статус у черзі, її просування, а також час заїзду до пункту пропуску. Перевагами "єЧерги" для українців є простий алгоритм дій, мінімум зусиль з боку користувача та колосальна економія часу.

Цей проект також має переваги для бізнесу: зменшення збитків через простій, оптимізація бізнес-процесів, прозорість та однакові правила для всіх. Держава своєю чергою знайде свою вигоду через впорядкування перевезень, ліквідацію фізичних черг та аналіз транспортних потоків.

Нагадаємо, 8 травня на 16 пунктах пропуску стартувала послуга запису до електронної черги для перетину кордону водіями вантажівок. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 28.07.2023 17:38