Фото ілюстративне. Джерело: sud.ua

Електронне посвідчення ветерана стане основним документом: нардепи ухвалили закон

Електронне посвідчення ветерана в Україні стане основним документом. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада.

Про це повідомив народний депутат від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко. За його словами таке рішення підтримали 256 народних обранців.

"По-перше, це сприятиме поліпшенню надання адміністративних процедур і доступу до соціальних гарантій", — зазначив Гончаренко.

Крім того, за голо словами, е-посвідчення ветерана дозволяють зменшити час, необхідний для перевірки факту надання відповідного статусу особі.

"По-друге, додається термін "травма" як причина отримання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни, а члени сімей військових, у разі їх загибелі, — статус члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці", — додав народний депутат.

Він пояснив, що досі законом не передбачалася причина інвалідності або смерті внаслідок травми.

Як відомо, ще в червні прес-служба Міністерства цифрової трансформації зазначала, що електронне посвідчення ветерана в "Дії" має повністю замінити паперовий документ. Відповідні зміни підтримав український уряд.

Нагадаємо, що також сьогодні Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №9042-1 про соціальну підтримку дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.10.2024 17:09