Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Рада підтримала закон про соціальну підтримку дітей, які постраждали від російської агресії

У вівторок, 8 жовтня, Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №9042-1 про соціальну підтримку дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації.

Про це повідомив народний депутат України від партії "Європейська Солідарність" Олексій Гончаренко. Він зазначив, що документ підтримали 232 депутати.

Закон гарантує надання:

  • соціальних послуг відповідно до індивідуальних потреб (соціально психологічна реабілітація, надання притулку, консультування тощо);
  • компенсації за шкоду життю та здоров’ю у зв’язку зі збройною агресією;
  • медичної та психологічної допомоги та необхідних реабілітаційних заходів дітям, які постраждали від сексуального насильства або стали його свідками (очевидцями);
  • послуг з оздоровлення та відпочинку відповідно до Закону про оздоровлення та відпочинок дітей.

Раніше генеральний прокурор України Андрій Костін і омбудсмен Дмитро Лубінець інформували, що з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули 575 дітей, ще 1 600 — зазнали поранень. 3,5 тисячі навчальних закладів зруйновано.

Нагадаємо, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець також повідомляв, що Росія викрала з тимчасово окупованих територій України понад 20 тисяч дітей. Станом на сьогодні ризик депортації залишається доволі високим.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.10.2024 16:31