Фото: Сергій Яременко / armyinform

"Емоцій ніхто не стримував": у Повітряних силах розповіли про першу реакцію військових на збиття російських "Кинджалів"

У травні 2023 року було розвінчано міф про непереможність російської зброї та конкретно ракети "Кинджал". Це вдалося зробити українцям за допомогою американської зброї.

Про це повідомляє ArmyinformУкраїнський зенітник Сергій Яременко розповів, які емоції пережив після знищення російської ракети за допомогою системи Patriot.

"Я був на зв’язку із командиром дивізіону і розумів, яке це серйозне професійне та моральне випробування. Після доповіді "Повітряний простір — чистий, усі цілі знищені" емоцій ніхто не стримував", — сказав він.

За словами воїна, вони уже пізніше дізнались, що серед цих цілей було шість "Кинджалів". 

"Думаю, такі ж емоції, як у нас, були і в країн-партнерів. Кращої реклами для виробників не придумаєш, їхній комплекс реалізував себе повною мірою, довів, що здатний знищувати цілі, які росіяни позиціювали неможливими для збиття", — додав Сергій Яременко.

Нагадаємо, у ніч на 13 червня російські загарбники випустили по Києву крилаті ракети Х-101/555. Усі ворожі повітряні цілі вдалося збити.

Раніше повідомлялось, що Російська Федерація потенційно може отримати від Ірану нову нібито гіперзвукову ракету Fateh для обстрілу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 12:47