Фото ілюстративне. Джерело: ДТЕК

Енергетики повідомили, скільком населеним пунктам повернули світло у вихідні

У суботу та неділю, 19 та 20 жовтня, енергетики ДТЕК повернули світло мешканцям 50 населених пунктів Донецької та Дніпропетровської областей. Вони постраждали від обстрілів російських окупантів.

Про це повідомила прес-служба ДТЕК. Там зазначили, що в Донецькій області тривають активні бойові дії. Руйнувань зазнає інфраструктура регіону, пошкоджуються мережі й обладнання.

"Попри постійну небезпеку, енергетикам ДТЕК Донецькі електромережі протягом доби вдалося повернути електропостачання дев’яти тисячам родин у 50 населених пунктах Донеччини", — зазначили в компанії.

Зазнає постійних руйнувань від російських окупантів також Дніпропетровська область. Енергетики ДТЕК повернули світло понад 5,4 тисячі родин одного з районів Дніпропетровщини.

Як відомо, сьогодні зранку російські загарбники обстріляли одну з громад Сумської області. Без світла залишилися понад 30 тисяч споживачів. За інформацією Сумської обласної військової адміністрації, під ворожий вогонь потрапила Роменська громада. Внаслідок атаки пошкоджень зазнали об'єкти критичної інфраструктури.

Нагадаємо, декілька днів тому секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявляв, що, хоча українська енергетика вже продемонструвала вміння відновлюватися у складних умовах, російські агресори не припинятимуть спроб її знищити. Нові масовані удари можуть відбутися з початком осінньо-зимового періоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.10.2024 21:36