Фото: переговори Ердогана і Путіна. Фото: ТАРС

Ердоган прибув до Росії на зустріч із Путіним: обговорять "зернову угоду" та війну в Україні

Російський диктатор Володимир Путін і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган розпочали переговори в Росії. На зустрічі планують обговорити "зернову угоду" та війну з Україною.

Як повідомила турецька агенція Anadolu, Ердоган уже анонсував "дуже важливе" повідомлення щодо "зернової угоди" після розмови з Путіним.

Російські медіа також наводять слова Путіна перед початком переговорів: "Не оминемо увагою питання, пов'язані з українською кризою. Я знаю, що ви маєте намір порушити питання про "зернову угоду". Ми відкриті для переговорів із цього питання".

Як відомо, лідер Туреччини готовий запропонувати посередництво в мирних переговорах між Росією та Україною, які перебувають у стані бойових дій. Раніше він заявляв про "всі види підтримки, включно з проведенням прямих переговорів для забезпечення міцного миру між двома сторонами".

Також під час зустрічі обговорять формулу транспортування російського газу в Європу через Туреччину.

Зустріч Путіна та Ердогана

Лідери Росії та Туреччини підтримували широкі контакти після вторгнення Росії в Україну 2022 року. Цього року вони провели понад 10 телефонних розмов, а також відеоконференцію, присвячену доставленню російського ядерного палива на турецьку АЕС Аккую у квітні.

Раніше російського президента запрошували приїхати до Туреччини, однак Путін не наважився на таку поїздку. Можливо, через ордер на арешт, який видав Міжнародний кримінальний суд. Згодом сторони погодилися на зустріч на території Росії.

Нагадаємо, в середині серпня стало відомо, що Російська Федерація, Туреччина і Катар працюють над новою тристоронньою "зерновою угодою", яка має прийти на зміну попередній. У ній не передбачена участь України. Агресор пропонує постачати російське зерно в бідні країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.09.2023 14:06