Реджеп Тайїп Ердоган. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Ердоган заявив, що США та деякі члени НАТО не хочуть бачити Україну в Альянсі

Частина країн НАТО начебто виступає проти українського членства в Північноатлантичному альянсі. При цьому Туреччина дотримується обережної позиції та має намір неспішно розглядати це питання.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган в інтерв’ю для NBC News. За його словами, США й інші країни НАТО "не хочуть, щоб Україна була державою-членом".

"Це не ті питання, з якими потрібно поспішати. І коли ми ухвалюємо рішення, ми завжди враховуємо позицію інших країн-членів НАТО, ми обговорюємо ці можливі питання за столом і ухвалюємо остаточне рішення відповідно", — заявив турецький лідер.

Він також додав, що Туреччина стежитиме за розвитком подій, обговореннями та прийде до остаточного рішення у цьому питанні.

Водночас Ердоган згадав, що відносини Росії з Туреччиною тривають у політичній, економічній, культурній сферах, а також у сфері оборонної промисловості.

"У відносинах із Росією багато вимірів, і наша солідарність, наша взаємодія триває, з кожним днем ці відносини розширюються в економічному плані", — акцентував він.

Як відомо, на саміті НАТО у Вашингтоні на початку липня Україна прагнула отримати запрошення від західних союзників на членство в Альянсі. Однак цього не сталося. Країни НАТО обмежилися обіцянкою, що вступ України є незворотним. Тодішня віце-прем'єрка, міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина обмовилася в одному з інтерв’ю, що проти такого запрошення виступали США та Німеччина.

Нагадаємо, що вчора президент України Володимир Зеленський зустрівся з лідером Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом у США. Сторони обговорили подальший розвиток стратегічного партнерства між державами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.09.2024 15:46