Денис Шмигаль та прем'єрка Естонії. Джерело: Telegram українського прем'єра

Естонія розробила механізм використання заморожених російських активів для потреб України

У середу, 3 квітня, очільник українського уряду Денис Шмигаль під час робочого візиту до Естонії зустрівся з прем'єр-міністеркою країни Каєю Каллас. Колеги детально обговорили механізм компенсації завданих Україні збитків з боку Росії. 

Про це заявив український прем'єр на своїй сторінці у Telegram.

"Естонія уже завершила розробку механізму, який передбачає використання російських коштів на потреби України. З нетерпінням очікуємо на його остаточне схвалення", — зазначив Шмигаль.

Український прем'єр наголосив, що Естонія є одним із лідерів у підтримці України. 

"Особливо цінуємо, що допомога Естонії набуває довгострокового характеру. Розраховуємо й на підтримку Естонією рішення щодо продовження "економічного безвізу". Від безмитної торгівлі виграють не тільки українські, але і європейські компанії", — зазначив Шмигаль.

Також очільник українського уряду подякував уряду Естонії за розробку "Стратегії перемоги України", яка передбачає щорічну оборонну допомогу в розмірі 0,25% ВВП протягом наступних чотирьох років. 

"Естонія відіграє лідерську роль також у євроатлантичній та європейській інтеграції України. Очікуємо розпочати переговори про наш вступ до ЄС вже в найближчі місяці", — підсумував він.

Денис Шмигаль та прем'єрка Естонії

Денис Шмигаль та прем'єрка Естонії. Джерело: Telegram українського прем'єра

Нагадаємо, 3 квітня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прибув з робочим візитом до Естонії. Він зустрівся із президентом країни Аларом Карісом. Сторони обговорили створення спільних оборонних підприємств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 03.04.2024 21:35