Фото: zakordon.rayon.in.ua

Естонія заборонила в’їзд в країну автівкам із білоруськими номерами: у чому причина

Міністерство закордонних справ Естонії заборонило в’їзд на територію країни транспортних засобів з білоруськими номерами.

Про це повідомила прес-служба МЗС країни.

"Транспортні засоби з білоруськими номерними знаками не можуть в'їхати до Естонії через естонські прикордонні пункти, незалежно від причин перебування власника або користувача в Естонії чи Європейському Союзі", — йдеться у повідомленні.

Таке рішення пов'язане з посиленням санкцій ЄС проти Білорусі, які включають, серед іншого, заборону на ввезення автомобілів з білоруськими номерами до ЄС. Натомість у МЗС Естонії зауважили, що в окремих випадках держава-член ЄС може зробити виняток, зокрема, з гуманітарних міркувань та для автівок з дипломатичними номерами.

На думку міністра закордонних справ Маргуса Цахна, заборона на в'їзд транспортних засобів з білоруськими номерами до Євросоюзу є єдино правильною, оскільки білоруський режим безпосередньо підтримує російську агресію в Україні.

"Якщо їх впроваджувати разом, обмеження будуть більш ефективними і дадуть можливість підвищити ціну для білоруського режиму за його співучасть в агресії і запобігти обходу санкцій, накладених на Росію", — сказав Цахкна.

Варто зауважити, що такі ж обмеження для авто із білоруськими номерами ввели Латвія та Литва.

Нагадаємо, Польща готується до проведення масштабної військової операції "Безпечне Підляшшя" на кордоні з Білоруссю. До неї долучать 17 тисяч солдатів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 18.07.2024 09:21