Фото: Ken Mürk/ERR

В Естонії прем'єрка та її уряд подали у відставку: у чому причина

У понеділок, 15 липня, прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас передала заяву про відставку президенту Алару Карісу у Кадріорзі. Разом з нею залишає посади весь уряд країни.

Про це повідомляє ERR.

Як зазначає джерело, у понеділок уряд на чолі з Каєю Каллас зібрався на позачергове засідання, на якому прем'єр-міністр та весь уряд подали у відставку.

"До вступу на посаду нового уряду Каллас продовжуватиме виконувати обов'язки прем'єр-міністра. Вона висловила сподівання, що новий уряд буде сформовано досить швидко", — йдеться у заяві джерела.

Каллас обіймала посаду прем'єр-міністра із січня 2021 року.

Варто зазначити, що прем'єр-міністрка Естонії Кая Каллас, яка має обійняти посаду високого представника ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки. Після деяких дискусій очільники держав і урядів Європейського Союзу розподілили посади блоку на наступний політичний термін. Вони дійшли згоди щодо кандидатур на різні позиції ЄС.

Кая Каллас стане високою представницею ЄС з безпекової та зовнішньої політики на наступні п'ять років. Це перше в історії Євросоюзу призначення на цю посаду кандидата зі Східної Європи. Каллас обійме її за квотою лібералів.

Нагадаємо, президент Естонії Алас Каріс нещодавно заявив, що членство України у Північноатлантичному альянсі не може бути предметом переговорів під час саміту у Вашингтоні, адже рух країни до цього членства є незворотним.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.07.2024 11:29