Фото: соцмережі

Facebook та Instagram змінять алгоритм роботи: як це позначиться на Reels і Stories

Відомі соцмережі Facebook та Instagram змінять свій алгоритм роботи. Reels і Stories будуть показувати лише підписникам у хронологічному порядку.

Про це повідомили у компанії Meta.

Зазначається, що корпорація змушена змінити алгоритми через закон Європейського Союзу про цифрові послуги (DSA), який регулює роботу Інтернету. Жителі ЄС отримали можливість переглядати та знаходити контент у стрічках, історіях, пошуку та інших частинах Facebook та Instagram, який не ранжується Meta за допомогою систем штучного інтелекту.

"Наприклад, у Facebook та Instagram користувачі зможуть переглядати Stories і Reels лише від людей, на яких вони підписані, у хронологічному порядку від найновішого до найстарішого. Вони також зможуть переглядати результати пошуку, засновані лише на словах, які вони вводять, а не персоналізовані спеціально для них на основі їхньої попередньої активності та особистих інтересів", — розповідають у компанії.

У Meta зазначили, що вони розширюють бібліотеку оголошень, щоб відображати й архівувати всі опубліковані сторіс, спрямовані на користувачів у ЄС, разом з датами показу, параметрами, використаними для таргетування, хто отримав оголошення тощо. Ці дані зберігатимуться протягом року, щоб будь-хто і будь-де міг краще зрозуміти кожне оголошення, розміщене в ЄС.

Нагадаємо, 6 липня запрацювала соціальна мережа Threads, яку запустила компанія Марка Цукерберга Meta. Threads є аналогом Twitter і доступ до неї мають користувачі у понад 100 країнах світу, в тому числі й в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Технології, 23.08.2023 14:23