Рустем Умєров. Джерело: Facebook

"Фіксуємо багато порушень": Умєров повідомив про незаплановані перевірки ТЦК

Міністерство оборони України проводить незаплановані перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки у регіонах. Силовики зафіксували вже "багато порушень".

Про це повідомив очільник відомства Рустем Умєров у Facebook.

"Проводимо незаплановані перевірки ТЦК та СП в регіонах. Фіксуємо багато порушень. Команда Міноборони працює над тим, щоб системно виправити всі недоліки", — зазначив Умєров.

Міністр оборони подякував Службі безпеки України, Державному бюро розслідувань та Офісу генерального прокурора "за злагоджену кооперацію та професійну роботу". Також він повідомив, що "будуть ще новини".

Раніше голова комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич прокоментував випадки, коли представники ТЦК та СП підходять до людей просто на вулиці й потім везуть до військкоматів. Він пояснював, що значні прогалини у механізмах мобілізації на сьогодні існують тому, що підхід до мобілізації не змінювався ще із радянських часів.

Нагадаємо, 17 серпня 2023 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 11 серпня "Про результати перевірки територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Збройних сил України". Йшлося про рішення замінити обласних військкомів офіцерами, які беруть участь у бойових діях

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 29.01.2024 01:02