Фото: Pixabay

Фінляндія готує новий пакет оборонної допомоги для України, — посол

Станом на березень 2024 року Фінляндія вже почала готувати новий пакет військової допомоги для України. Це буде вже 23-й пакет підтримки, який Фінляндія надасть нашій державі.

Про це заявила посол України у Фінляндії Ольга Діброва в інтерв’ю "Укрінформу".

"Станом на березень 2024 року вже готується 23-й пакет оборонної допомоги. Наприкінці минулого року уряд Фінляндії схвалив рішення про довгострокові інвестиції у виробництво боєприпасів насамперед з огляду на значні потреби України", — сказала Діброва.

Дипломат наголосила, що в травні минулого року новий уряд Фінляндії розробив програму на 2023-2027 роки, де вказано, що Україна — це головний отримувач всеосяжної допомоги Фінляндії.

До того ж Діброва зауважила, що новий президент Фінляндії Александер Стубб також заявляв, що його країна буде і надалі підтримувати нашу державу у боротьбі із російськими загарбниками. На його думку, наразі Україна бореться за всіх, хто вірить у ліберальну демократію, відтак, партнери повинні стояти поруч з Україною.

"Команда нового президента на цьому тижні лише стала до роботи. Однак уже можу запевнити, що ми тісно координуємо з фінською стороною бачення подальших кроків, і найближчим часом уже будуть конкретні обриси нашої спільної інтенсивної роботи", — спрогнозувала посол.

Вона також додала, що рівень підтримки України у Фінляндії — один з найвищих у Європі.

"І, я думаю, не зміниться у майбутньому, тому що Фінляндія розуміє, що Україна повинна перемогти", — зауважила Діброва.

Нагадаємо, 27 лютого колишній президент Фінляндії Саулі Нійністе заявив про те, що його країна передала Україні вже 22 пакети військової допомоги, і пообіцяв, що допомога триватиме й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.03.2024 10:48