Президент Фінляндії Саулі Нійністе. Фото: Вікіпедія

Фінляндія надала Україні 22 пакети допомоги: президент країни зробив важливу заяву щодо подальшої підтримки

Президент Фінляндії Саулі Нійністе заявив про те, що його країна передала Україні вже 22 пакети військової допомоги, і пообіцяв, що допомога триватиме й надалі.

Про це він сказав на зустрічі лідерів європейських країн у Парижі у понеділок, 26 лютого.

"Збільшуємо допомогу. Військову, звичайно, насамперед. Особливо це стосується боєприпасів і засобів протиповітряної оборони. Усі були одностайні в тому, що треба діяти так, як на початку 2022 року, коли рішення ухвалювали вчасно й дуже швидко", сказав глава Фінляндії.

Також він нагадав про те, що Фінляндія вже надала Україні 22 пакети військової допомоги, і цим не обмежиться. 

Додамо, що президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України заявив про те, що НАТО може відправити війська для допомоги Україні. Однак наразі відсутня єдина думка стосовно цього питання.

"Відправлення західних військ у майбутньому не можна виключати, але зараз немає консенсусу щодо офіційного та схваленого відправлення військ на місця", — сказав Макрон.

Франція раніше ніколи не робила подібних заяв. Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте запевнив, що питання про відправлення в Україну сухопутних військ не стояло на порядку денному зустрічі в Єлисейському палаці.

Однак Макрон не виключив надання допомоги в майбутньому, провівши паралелі з наданням нашій країні озброєнь.

"Багато людей, які зараз стверджують "Ніколи, ніколи", два роки тому казали: "Жодних танків, жодних літаків, жодних ракет дальнього радіуса дії". Визнаймо, що ми часто відставали від графіка на шість-дванадцять місяців. Це і стало метою сьогоднішньої дискусії: все можливо, якщо це корисно для досягнення нашої мети", — пояснив французький лідер.

Нагадаємо, в Росії вважають, що поява військових НАТО на території України призведе до прямого конфлікту з Російською Федерацією та ескалації ситуації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2024 15:38