Фото: росЗМІ

У Росії відреагували на заяву Макрона щодо відправки в Україну військ НАТО

Президент Франції Еммануель Макрон припустив, що європейські країни можуть відправити війська до України. В Росії вважають, що це призведе до неминучого прямого зіткнення Росії та НАТО.

Про це заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков, пишуть росЗМІ.

На думку Пєскова, поява військових НАТО на території України призведе до прямого конфлікту з Російською Федерацією та ескалації ситуації.

"У цьому випадку треба говорити не про ймовірність, а про неминучість (конфлікту ред.). Ось так і оцінюємо", сказав Пєсков журналістам, відповідаючи на запитання, які ризики ескалації та прямого конфлікту з НАТО у разі появи військових Альянсу на території України.

Також речник Кремля зазначив, що обговорення західними країнами можливості направлення своїх військових на Україну  "це новий елемент".

"Загалом тут, напевно, сам факт обговорення можливості спрямування якихось контингентів на територію Україну від країн НАТО — це, звичайно, дуже важливо, новий елемент. Усі інші елементи у виступах президента Франції так чи інакше вже озвучувалися, ми всі їх уже брали до уваги", — прокоментував Пєсков.

Водночас представник Кремля зауважив, що Москві добре відома позиція Макрона "щодо необхідності завдання Росії стратегічної поразки".

Нагадаємо, у понеділок, 26 лютого, президент Франції Еммануель Макрон на зустрічі з журналістами за підсумками конференції на підтримку України заявив про те, відправлення західних військ "у майбутньому не можна виключати, але зараз немає консенсусу щодо офіційного та схваленого відправлення військ на місця".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2024 14:56