Фото: Офіс президента України

Макрон заявив про створення коаліції з постачання Києву далекобійної зброї

Президент Франції Еммануель Макрон повідомив, що західні українські партнери створили коаліцію з постачання Києву озброєння далекої дії.

Зокрема, як зазначив він після завершення конференції з підтримки України, яка відбулася у понеділок, 26 лютого, у Парижі, нова коаліція створена з метою надання Збройним силам України бомб і ракет середньої й великої дальності, пише "Суспільне".

"Ми переконані, що поразка Російської Федерації є необхідною для безпеки та стабільності в Європі", — сказав французький лідер.

За його словами, більшість країн, як взяли участь у конференції в Парижі, погодилися, що усі повинні бути готові через кілька років до нападу Росії.

Макрон нагадав, що до цього партнери України вже створили вісім коаліцій з метою постачання Києву окремих видів зброї. Нова коаліція є девʼятою за рахунком.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський за підсумками телефонної розмови з Макроном заявив, що Україна у межах "Коаліції артилерії", яку започаткували США й Франція, отримає від Парижа десятки артилерійських систем "Цезар" і снарядів до них.

Наприкінці січня прем’єр-міністр Франції Себастьян Лекорню заявив, що нарощування виробництва боєприпасів у його країні дозволяє відправляти Україні до трьох тисяч 155-міліметрових снарядів на місяць. Це відбувається з початку 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 27.02.2024 01:21