Володимир Зеленський. Джерело: president.gov.ua

"Коаліція артилерії" працює: Зеленський подякував Макрону за "Цезарі" та снаряди до них

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Франції Еммануелем Макроном. Україна високо оцінює започаткування Францією та США "Коаліції артилерії", у межах якої Париж передасть Україні десятки артилерійських систем "Цезар" і снарядів до них.

Про це повідомив Володимир Зеленський у своїх соціальних мережах і сайт Офісу президента України.

Володимир Зеленський передав співчуття рідним і близьким французьких гуманітарних працівників, які загинули від російського удару по Херсонщині, і побажав найшвидшого одужання пораненим.

Український президент подякував Франції за неослабну підтримку як на рівні адміністрації президента Еммануеля Макрона, так і на рівні французького суспільства.

Лідери двох держав обговорили поточну ситуацію на полі бою й оборонні потреби України, серед яких дрони, артилерійські системи та снаряди, засоби РЕБ і системи ППО різних видів, як переносні, так і далекого радіуса дії.

Президент України високо оцінив започаткування Францією та США "Коаліції артилерії", у межах якої Париж передасть Україні десятки артилерійських систем "Цезар" і снарядів до них.

За словами Володимира Зеленського, активна підготовка провідними європейськими країнами двосторонніх безпекових угод демонструє лідерство Європи, мотивує українське суспільство та воїнів і посилає потужні сигнали Росії щодо неослабної підтримки Європою України.

"Окрім того, поспілкувалися про підготовку двостороннього документа щодо безпекових гарантій у межах Вільнюської декларації G7", — зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, наприкінці січня прем’єр-міністр Себастьян Лекорню заявив, що нарощування виробництва боєприпасів у Франції дозволяє відправляти Україні до трьох тисяч 155-міліметрових снарядів на місяць. Це відбувається, розпочинаючи з 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.02.2024 16:59