Фото: росЗМІ

Фінляндія продовжила закриття кордону з РФ: названо терміни

Фінляндський уряд продовжив термін закриття кордону з Російською Федерацією ще на два місяці. Після ухваленого рішення прикордонні пункти залишаться закритими щонайменше до 14 квітня.

Про це повідомляє Yle.

Спочатку було заплановано, що закриття кордону з Російською Федерацією мало закінчитися в неділю, 11 лютого. Фінляндія обґрунтовувала закриття пунктів пропуску тим, що РФ переправляє прохачів притулку на кордон, щоб чинити тиск на Гельсінкі.

Нагадаємо, уперше фінсько-російський кордон закрили в листопаді 2023 року. Глава фінського уряду наголосив, що на російському боці по той бік кордону тисячі громадян третіх країн очікують на те, щоб нелегально потрапити до Фінляндії. Орпо заявив, що у такій ситуації не може йтися про відкриття пропускних пунктів на кордоні з РФ.

Раніше повідомлялось, що Фінляндія запровадила нові вимоги до віз Шенгенської зони. Добова вимога до фінансового стану мандрівників зросла з 30 до 50 євро.

Також у Фінляндії на офіційному рівні виділятимуть українцям гроші на повернення додому. Відповідний пакет фінансової допомоги розробив уряд країни. Таке рішення набуло чинності 1 січня 2024 року. Розмір субсидії на добровільне повернення складає 5,3 тисячі євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 08.02.2024 14:53