Фото: Міноборони США

Фінляндія схвалила новий пакет військової допомоги для України: названо суму

Фінляндія схвалила рішення про надання 18-го пакету військової допомоги Україні. Його вартість оцінюється у 94 мільйони євро.

Про це йдеться на сайті уряду Фінляндії. Зазначається, що президент Фінляндії Саулі Нііністьо за поданням уряду схвалив рішення про надання чергового пакету військової допомоги Україні.

Що увійде в пакет

Вартість пакету становить 94 мільйони євро. Він включає, зокрема, важке озброєння та боєприпаси. Загальна ж вартість фінської військової допомоги України нині оцінюється у 1,3 мільярда євро.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хаккянен прокоментував надання допомоги нашій державі.

"Підтримка України Фінляндією та нашими союзниками залишається непохитною. Головним питанням майбутнього порядку безпеки в Європі та Фінляндії є здатність стримати агресію Росії проти України", — заявив він.

Згідно з наявною інформацією, при прийнятті рішення щодо додаткової допомоги Фінляндії враховано як потреби України, так і ресурси Збройних сил. В уряді Фінляндії наголосили, що додаткові подробиці щодо вмісту допомоги, способу та графіку її доставки не оголошуються з міркувань безпеки.

Нагадаємо, Фінляндія вивчає можливість виробництва в Україні бронетранспортерів Patria. Наша держава зацікавлена в досвіді фінських збройових компаній.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 13:57