Фото: МЗС Фінляндії

Фінляндія закрила найбільше консульство в Росії

У вівторок, 3 жовтня, Фінляндія офіційно закрила Генеральне консульство в Росії. Дипломатичне відомство в Санкт-Петербурзі було одним із найбільших у мережі фінських посольств.

Про це повідомляє МЗС Фінляндії.

Офісна будівля Генерального консульства, як і раніше, належатиме Фінляндії.

"6 липня 2023 року Росія оголосила, що відкликає ліцензію на ведення діяльності у Генерального консульства Фінляндії з 1 жовтня 2023 року", — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що Ісландія стала першою країною НАТО і Європи, яка офіційно призупинила діяльність своєї дипломатичної місії в Росії. Держава оголосила про свій намір закрити посольство 9 червня, а набуло чинності рішення у вівторок, 1 серпня.

Наприкінці липня стало відомо, що Молдова висилає значну частину співробітників посольства Російської Федерації у Кишиневі. Це стало реакцією на гучне шпигунське розслідування. Кількість співробітників посольства РФ у Кишиневі скоротили з 84 до 25. Залишилося 10 дипломатичних посад і 15 — технічних співробітників. 

Також Норвегія оголосила небажаними особами 15 співробітників посольства РФ у Норвегії. Вони займалися шпигунською діяльністю під дипломатичним прикриттям. Зазначається, що правоохоронці стежили за росіянами тривалий час. Виявилося, що офіцери розвідки працювали у Норвегії під дипломатичним прикриттям. Тепер їх висилають із країни, а в майбутньому Норвегія не видаватиме візи російським розвідникам.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.10.2023 17:53