Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Фон дер Ляєн пояснила, чому не можна заморожувати війну в Україні

Замороження російсько-української війни сьогодні призведе до подальшої агресивних дій з боку Кремля. Світові лідери повинні підтримати справедливий мир для України.

Таку заяву під час першого пленарного засідання Глобального саміту миру зробив президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

"Замороження конфлікту сьогодні, коли іноземні війська окуповують українську землю, не є відповіддю. Де факто, це рецепт для подальшої агресивної війни", — наголосила вона.

Натомість, як заявила фон дер Ляєн, світові лідери повинні підтримати всеосяжний, стійкий та справедливий мир для України.

"Такий мир, що відновить суверенітет та територіальну цілісність України, непорушність всіх кордонів, суверенітет всіх народів, — саме це є ставкою", — додала президент Європейської комісії.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що замороження війни в Україні може призвести до того, що Росія буде готуватися до "реваншу". І за рік, два, три чи п’ять років окупанти з новою силою підуть війною.

Своєю чергою очільник міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський Євросоюзу і НАТО потрібна дискусія про стратегію щодо Російської Федерації, зокрема про закінчення її війни проти України. Водночас замороження не принесе мир у Європі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2024 21:01