Кріштіану Роналду. Джерело: Instagram футболіста

Forbes назвав Роналду найоплачуванішим футболістом світу: скільки заробляє зірковий гравець

Португальський нападник Кріштіану Роналду, який виступає за клуб із Саудівської Аравії "Аль-Наср", став найоплачуванішим футболістом світу в сезоні 2024/25. Його доходи оцінили у рекордні для футболу 285 мільйонів доларів.

Про це повідомляє Forbes.

За даними видання, чотири гравці із Саудівської професійної ліги тепер входять до десятки найбільш високооплачуваних футболістів світу, враховуючи як їхні ігрові зарплати цього сезону, так і їхні річні доходи від рекламних контрактів, пам'ятних речей та інших ділових починань. 

Англійська зіркова Прем'єр-ліга претендує лише на три місця, тоді як іспанська Ла Ліга забирає два, а Ліонель Мессі дає американській Вищій лізі футболу її єдиного представника.

Аргентинський нападник Ліонель Мессі посідає друге місце у загальному заліку з передбачуваним доходом у 135 мільйонів доларів до вирахування податків та комісій агентів (включно з 75 мільйонами доларів поза полем), що є найкращим показником у цьому виді спорту. Однак другий рік поспіль він відстає від свого конкурента Кріштіану Роналду, який відкрив ворота Саудівської Аравії, приєднавшись до "Аль-Насра" в січні 2023 року.

Португальська суперзірка, яка очолює список вшосте за останнє десятиліття, за прогнозами, заробить на полі 220 мільйонів доларів цього сезону, сума, яка, як вважають, містить фінансові заохочення від комерційних угод, укладених його клубом, на додаток до його ігрової зарплати. Його загальна сума у 285 мільйонів доларів, включно з передбачуваними 65 мільйонами доларів поза полем, є рекордом у футболі, побивши 260 мільйонів доларів, які він розмістив у списку 2023 року. 

І серед усіх спортсменів, яких відстежував Forbes, починаючи з 1990 року, лише боксер Флойд Мейвезер перевершив цю цифру за один рік, залишаючись активним у своєму виді спорту.

Нагадаємо, у червні футболіст Кріштіану Роналду встановив черговий світовий рекорд. Нападник національної збірної Португалії та клубу "Аль-Наср" провів рекордну кількість матчів на професійному рівні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 18.10.2024 11:59