Урсула фон дер Ляєн. Фото з відкритих джерел

Forbes опублікував топ-100 найвпливовіших жінок світу: чи є в переліку українки

Журнал Forbes оприлюднив список найвпливовіших жінок світу 2023 року. Рейтинг очолила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Українки до переліку не потрапили.

Про це повідомив сайт журналу Forbes.

Друге місце посіла голова Європейського центрального банку Крістін Лагард, на третьому опинилася віце-президентка США Камала Гарріс. Лідерка Італійського уряду Джорджія Мелоні займає четверте місце у списку, за нею йде американська співачка Тейлор Свіфт. На сотому місці — Барбі.

Укладачі рейтингу зауважили, що визначали цей список за чотирма основними показниками: гроші, ЗМІ, вплив і сфери впливу.

"Для політичних лідерів ми проаналізували валовий внутрішній продукт і населення; для керівників компаній вирішальними були доходи, оцінка та кількість працівників. Згадування в ЗМІ та соціальне охоплення стали одними з визначальних факторів для всіх. Результат: 100 жінок, які формують політику, продукти та політичні бої, які визначають наш світ", — додали в журналі.

Як відомо, 6 грудня журнал Time оголосив результати рейтингу "Людину року 2023". Переможницею стала американська співачка Тейлор Свіфт.

Нагадаємо, що перша леді України Олена Зеленська увійшла у цьогорічний список з 25 найвпливовіших жінок світу. Свою версію такого рейтингу запропонувало видання Financial Times.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.12.2023 14:28