Фотовиставка «НАТО – Україна: спільні цінності, спільний шлях» у Хмельницькому

05 ЛИСТОПАДА 2021 11:38

В Національній академії Держприкордонслужби, що в м. Хмельницький стартувала фотовиставка «НАТО-Україна: спільні цінності, спільний шлях».

Повідомляє TrueUA, з посиланням на ДПСУ.

Експозиція являє собою серію тематичних фотографій, які об’єднані п’ятьма спільними для України та НАТО цінностями, що поділяють Альянс та Україна. Свій шлях вона почала з аеропорту Бориспіль, демонструватиметься в академії впродовж місяця, а далі вирушить до Львова, Житомира, Харкова, Сум, Маріуполя, Одеси, Чернівців та Чопа.

Виставку організували Центр інформації та документації НАТО в Україні та Центр стратегічних комунікацій «СтратКом Україна».

На відкриття тематичної експозиції у прикордонний виш візитували  директорка Центру інформації та документації НАТО в Україні Вінета Кляйне, директорка Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» Оксана Горбач, помічник Голови Держприкордонслужби Сергій Якимець, представники місцевого самоврядування та силових структур Хмельницького, а також представники громадськості.

«Оксана Горбач відмітила, що виставку організовано навколо п’яти спільних для України та НАТО цінностей: безпека, свобода, верховенство права, рівність та демократія. Представлені експонати демонструють, як Державна прикордонна служба України, Збройні Сили України та Національна Гвардія України імплементують зазначені цінності та принципи. Також директорка Центру стратегічних комунікацій «СтратКом Україна» зауважила, що прикордонне відомство України активно бере участь у проєктах, спрямованих на інтеграцію цінностей Альянсу та навела приклад участі військовослужбовців Національної академії в Іграх Нескорених.  Зі свого боку Вінета Кляйне зазначила, що виставка є наочною демонстрацією фактів співпраці Альянсу з Україною, дозволяє подивитися на процес Євроатлантичної інтеграції під новим кутом та буде цікавою і корисною всім громадянам України, яких цікавить процес інтеграції з НАТО. Заступник ректора Національної академії Павло Лисак висловив вдячність організаторам виставки та додав, що у період активного реформування та поетапної модернізації Держприкордонслужби за стандартами ЄС та НАТО, підвищення рівня обізнаності суспільства про стандарти, принципи та цінності, які декларує Альянс – є вкрай важливим завданням», - йдеться в повідомленні.

Фото ДПСУ.

Також читайте: Прикордонники здійснили оформлення потяга «Київ-Варашава»

Суспільство, 05.11.2021 11:38