Фото Міноборони України

Франція відмовилася від діалогу з Росією щодо війни в Україні

У Парижі заперечили фейк, який поширили офіційні особи Росії, про те, що Франція начебто висловила готовність до діалогу щодо України або обговорення можливих мирних переговорів під час розмови міністрів оборони двох країн у середу.

Про це повідомила агенція Reuters, посилаючись на джерело у французькому уряді.

"Це неправда. У жодний момент ми не виявляли жодної готовності до діалогу з Російською Федерацією щодо України, переговорів або чогось подібного", — заявив неназваний представник уряду Франції.

Раніше в міністерстві оборони Російської Федерації заявили, що під час телефонної розмови міністра оборони Франції Себастьєна Лекорню та його російського колеги Сергія Шойгу "відзначили готовність до діалогу щодо України".

У повідомленні російського відомства йшлося про те, що відправною точкою для обговорення можуть стати переговори між російською та українською сторонами в Туреччині 2022 року, які завершилися безрезультатно. Там також цитували слова Шойгу, що будь-яка "практична реалізація" пропозиції президента Емманюеля Макрона про можливе введення військ в Україну "створить проблеми для Франції".

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню і справді провів телефонну розмову з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу, що є першою такою взаємодією з жовтня 2022 року. Лекорню засудив теракт у Підмосков’ї 22 березня, який вчинила "Ісламська держава", та висловив солідарність із постраждалими та їхніми родинами.

Також він засудив агресивну війну, яку Росія веде проти України, та запевнив, що Франція продовжить підтримувати Україну "стільки, скільки необхідно в її боротьбі за свободу та суверенітет, щоби повернути мир і безпеку на європейський континент".

Нагадаємо, що Франція готує новий пакет військової допомоги для України, до якого увійдуть сотні одиниць бронетехніки та ракети Aster.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.04.2024 09:50