Збірна України з футзалу. Джерело: ФІФА

Футзал можуть внести до програми Олімпійських ігор, — ЗМІ

У мережі оприлюднили документ міжнародної федерації футболу, який має назву "Стратегічні цілі для глобального футболу 2023-2027 років", де йдеться про плани внести футзал і пляжний футбол до програми Олімпійських ігор. 

Як повідомляє Tribuna.com, цей документ було складено ще торік.

"З огляду на рівень участі у всьому світі, FIFA запропонує, щоб футзал і пляжний футбол розглядалися як окремі футбольні дисципліни на майбутніх Олімпійських іграх", — йдеться в оприлюдненому документі.

Наразі футзал не включено до програми Олімпійських ігор. Наступна Олімпіада пройде у Сполучених Штатах Америки у 2028 році у місті Лос-Анджелес. Наразі футзал представлений лише на літній юнацькій Олімпіаді 2026 року.

Варто додати, що збірна України з футзалу вийшла до півфіналу чемпіонату світу-2024, де поступилась Бразилії, втім має шанс поборотись за "бронзу" турніру. Матч з Францією запланований на 6 жовтня.

Нагадаємо, раніше українські футзалісти перемогли команду Нідерландів із рахунком 3:1 в 1/8 фіналу чемпіонату світу, який триває в Узбекистані. "Синьо-жовті" вдруге у своїй історії пройшли до чвертьфіналу таких змагань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 05.10.2024 03:12