Збірна України з футзалу. Джерело: ФІФА

Успіх "синьо-жовтих": збірна України з футзалу пробилася у чвертьфінал чемпіонату світу (відео)

Українські футзалісти перемогли команду Нідерландів із рахунком 3:1 в 1/8 фіналу чемпіонату світу, який триває в Узбекистані. "Синьо-жовті" вдруге у своїй історії пройшли до чвертьфіналу таких змагань.

Груповий раунд команда Олександра Косенка закінчила з двома перемогами: над Анголою (7:2) та Афганістаном (4:1). Перед цим українці розгромно програли Аргентині (1:7).

У поєдинку України та Нідерландів на шостій хвилині першого тайму рахунок відкрили "синьо-жовті". Михайло Зварич вражав уже порожні ворота після гольової передачі Данила Абакшина — 1:0. На екваторі другого тайму суперники паритет відновили — 1:1. Двох хвилин вистачило українцям, аби знову вийти вперед. Незадовго після виходу на заміну ударом з гострого кута відзначився Андрій Мельник — 2:1. Фінальний рахунок Мельник встановив уже на завершальній хвилині основного часу — вразив ворота під час зміни голкіпера — 3:1.

Україна вдруге в новітній історії чемпіонатів світу гратиме у чвертьфіналах — на цьому етапі "синьо-жовті" вже зупинялися 2012 року після поразки від Колумбії (1:3). Наступний суперник збірної визначить матчі Іспанія — Венесуела. Він відбудеться в середу, 25 вересня, і його явними фаворитами є іспанці, яких вважають одними із законодавців мод світового футзалу.

Нагадаємо, що 21 вересня збірна України з футзалу перемогла Афганістан у третьому матчі групового етапу чемпіонату світу та вийшла у раунд плей-оф турніру.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 24.09.2024 20:39