Олег Гуляк. Фото: "Укроборонпром"

Гендиректором "Укроборонпрому" став Олег Гуляк: що про нього відомо

Наглядова рада Акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" призначила на посаду генерального директора Олега Гуляка.

Про це повідомляється на сайті "Укроборонпрому". 

Зазначається, що на цю посаду претендувало понад 20 осіб, з яких до шорт-листа потрапили три кандидати. З ними наглядова рада провела фінальну співбесіду та визначилася з кандидатурою. До співбесід з претендентами з шорт-листа були залучені представники посольств США, Великої Британії та ФРН.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін заявив, що Гуляк добре знає нагальні потреби війська та є досвідченим керівником.

"Головні завдання, які стоять тепер перед ним — збільшувати обсяги виробництва і надалі, завершити реформу державного сектору ОПК і побудову ефективної антикорупційної інфраструктури", — зазначає Сметанін.

Своєю чергою Гуляк подякував наглядовій раді за рішення на його користь та пообіцяв сумлінно виконувати свою роботу.

"Я вдячний за довіру очолити Укроборонпром. Наша праця є надважливою для досягнення Перемоги над ворогом. Попереду багато роботи, важливих завдань і нових викликів. Проте впевнений, разом з нашою командою ми досягнемо необхідних результатів", — наголосив Гуляк.

Що відомо про Олега Гуляка

Народився 8 січня 1972 року в місті Новий Буг на Миколаївщині. Закінчив Новосибірське вище загальновійськове командне училище. Кар'єру в Збройних Силах розпочав у 1993 році, у 2004 був миротворцем в Іраці. 

У 2005 році став начальником штабу, а у 2006 році — командиром 16-ї окремої механізованої бригади. З 2007 по 2010 рік був командиром 95-ї окремої аеромобільної бригади.

У 2010-2012 роках обіймав посаду першого заступника командира 6-го армійського корпусу, а у 2012—2021 роках був начальником Одеської військової академії.

Також обіймав посаду заступника командувача силами антитерористичної операції (2017—2018). З 2021 по 2024 рік — командувач Сил Логістики ЗСУ.

З 1 липня 2024 року обіймав посаду радника генерального директора з питань військового співробітництва в Акціонерному товаристві "Українська оборонна промисловість".

Нагадаємо, раніше "Укроборонпром" очолював Герман Сметанін. Але 5 вересня його було призначено міністром з питань стратегічних галузей промисловості замість Олександра Камишіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 21.10.2024 10:19