Фото: "Укроборонпром"

"Укроборонпром" здійснив стрибок у світовому рейтингу: подробиці

Акціонерному товариству "Українська оборонна промисловість" (колишній "Укроборонпром") вдалося суттєво збільшити доходи у 2022 році. Державний концерн піднявся із 89 на 65 місце у рейтингу оборонних компаній.

Відповідний рейтинг оприлюднило видання Defense News.

Джерело наводить статистичні дані, де вказано, що дохід компанії, яка працює виключно в оборонній сфері, у 2022 році становив 1,28 мільярда доларів, у 2021 році — 754,75 мільйона доларів, що показує 70% зростання.

Цікаво, що у першій десятці рейтингу — шість компаній зі США, три — з Китаю та одна — з Великої Британії.

Реформування "Укроборонпрому": що відомо

Державний концерн "Укроборонпром" було створено у 2010 році. У грудні 2020 року генеральний директор концерну Юрій Гусєв підписав наказ про початок корпоратизації держконцерну. Ліквідувати держконцерн планувалося до кінця червня 2021 року.

Парламент 13 липня 2021 року ухвалив у другому читанні та в цілому законопроект про реформування "Укроборонпрому". 20 липня 2021 року Рада розблокувала підписання закону про реформування "Укроборонпрому". 4 травня Кабінет міністрів опублікував постанову про утворення акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість". Воно стало заміною державному концерну "Укроборонпром".

Нагадаємо, новим гендиректором концерну став Герман Сметанін. Перед ним стоїть три головні завдання: наростити виробництво боєприпасів та військової техніки; побудувати в компанії ефективну антикорупційну інфраструктуру; трансформувати підприємство.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.08.2023 18:33