Фото: Twitter Андрія Костіна

Генпрокурор зробив заяву про передачу США доказів злочинів РФ у Міжнародний кримінальний суд

Генеральний прокурор України підтвердив, що Сполучені Штати Америки мають намір передати Міжнародному кримінальному суду в Гаазі дані про воєнні злочини Російської Федерації. США своїм рішенням "здійснили історичний крок" на шляху до встановлення відповідальності за міжнародні злочини Росії.

Про це генеральний прокурор України Андрій Костін написав у Twitter.

Він подякував генеральному прокурору США Мерріку Гарланду і колегам з американського Мін'юсту і заявив, що сподівається на продовження співпраці між Штатами, Україною та Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду.

"Вкотре ми бачимо, що відданість, єдність та наполегливість дають плідні результати. Кожна зустріч, лист та слухання в Конгресі наближають нас до нашої кінцевої мети — зупинити Росію та притягнути злочинний режим Кремля до відповідальності за всі його звірства", — підкреслив генпрокурор.

Нагадаємо, уряд США буде ділитися з Міжнародним кримінальним судом в Гаазі інформацією про воєнні злочини Росії в Україні. Відповідне розпорядження таємно надав американський лідер Джо Байден. Зазначається, що про такий наказ американському ЗМІ стало відомо від офіційних осіб, на умовах анонімності. Чиновники наголошують, що такий крок президента США, свідчить про значну зміну політики країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.07.2023 15:29