Скріншот з відео

Заявляла, що ракета РФ не збивала "Боїнг" MH17: суддя Апеляційного суду Гааги подала у відставку

Скандальна суддя Апеляційного суду Гааги пішла у відставку. Вона намагалася вплинути на процес у справі про збиття пасажирського Boeing 777 рейсу MH17 у 2014 році на Донбасі.

Про це повідомляє нідерландське видання NOSЗа даними журналістів, жінка розповсюджувала книгу свого брата, в якій йшлося, що літак збила не Росія, а "таємні служби". Вона також роздавала книгу суддям та прокурорам, які брали участь у кримінальному процесі.

Водночас суддя називала висновки Ради безпеки Нідерландів і прокуратури про те, що саме РФ є відповідальною за катастрофу MH17, "навмисним і прозорим приховуванням", а деякі дані — "маніпуляцією і брехнею".

Верховний суд постановив, що її заяви підривають довіру до авторитету і неупередженості судової влади та додали. Також він визнав, що жінка може висловлювати свою думку, але "повинна враховувати вплив цих заяв".

Раніше Верховний Суд Нідерландів оголосив жінці догану за спробу довести теорію змови до суддів, які ведуть кримінальний процес.

Катастрофа MH17

Літак Boeing 777 Малазійських авіаліній, який виконував рейс МН17 з Амстердама в місто Куала-Лумпур, було збито 17 липня 2014 року неподалік Торезу Донецької області. Тоді загинули 283 пасажири та 15 членів екіпажу. Серед загиблих було 80 дітей.

Міжнародне розслідування встановило, що літак збито зенітним ракетним комплексом "Бук" російського виробництва. Незалежні дослідники стверджували, що ЗРК "Бук" належав 53-й зенітній ракетній бригаді з Курська (РФ), а 24 травня 2018 року влада Австралії та Нідерландів офіційно звинуватили Росію в катастрофі літака.

Окружний суд Гааги у листопаді минулого року засудив до довічного ув'язнення громадянина Росії Сергія Дубінського та громадянина України Леоніда Харченка за їхню участь у смертельній катастрофі Boeing-777 над Україною у 2014 році.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий із зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

Нагадаємо, раніше представниця спільної слідчої групи у справі МН17 від Нідерландів Дігна ван Бутцелар заявляла, що російський диктатор Володимир Путін не може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за збиття літака авіарейсу МН17. Він користується імунітетом поки перебуває на посаді президента РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.07.2023 21:23