Антоніу Гуттеріш. Джерело: ООН

Генсек ООН Гуттеріш пояснив, чому світ як ніколи близький до ядерної війни

Ризик ядерної війни зараз більший, ніж будь-коли у світовій історії. Але у світі панує геополітична напруга та недовіра одне одного. Через це побільшало розмов про можливість застосування ядерної зброї.

Про це написало видання Іndependent із посиланням на заяву генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

"Геополітична напруга та недовіра підвищили ризик ядерної війни до найвищої точки за десятиліття", — попередив Гутерріш.

Він висловив стурбованість на тлі заяв російського диктатора Володимира Путіна про загрозу ширшого конфлікту, пов’язаного з війною в Україні, а також із погрозами Кремля, що Москва "готова до ядерної війни".

Володимир Путін в інтерв'ю російському пропагандисту Дмитру Кисельову, а також під час інших публічних виступів, неодноразово заявляв про готовність до ядерної війни. За словами російського президента, "російська ядерна тріада сучасніша за будь-яку іншу".

Однак, попри нові ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна, у Сполучених Штатах Америки наразі не бачать ознак того, що Російська Федерація готується застосувати ядерну зброю.

Нагадаємо, Путін заявляв, що країна-агресорка з технічного погляду готова до ядерної війни та має для цього нову сучасну зброю. Однак на теперішньому етапі, за його словами, ще не було потреби застосовувати тактичну ядерну зброю у війні проти України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.03.2024 12:33